Tendinita este o inflamație a unui tendon. Acest lucru se poate întâmpla atunci când tendonul este suprautilizat sau rănit. Cel mai frecvent simptom al tendinitei este durerea în zona afectată. Există multe opțiuni de tratament disponibile pentru tendinită, dar nu toate sunt eficiente. Iată câteva dintre cele mai comune metode de tratament tendinită și ceea ce spun dovezile despre eficacitatea lor.

Metode tradiționale

Când vine vorba de tratarea tendinitei, există câteva metode tradiționale care sunt încă utilizate în mod obișnuit astăzi. Odihna, gheața, compresia și elevația, este adesea prima linie de apărare împotriva durerii și umflăturilor tendinitei. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pot fi, de asemenea, eficiente în reducerea inflamației și a durerii. Cu toate acestea, este posibil ca aceste metode tradiționale să nu fie întotdeauna cea mai bună opțiune pentru fiecare persoană.

Metode mai noi: Chirurgie, injecții, terapie cu plasmă bogată în trombocite

Tendinita este o afecțiune frecventă care poate fi cauzată de suprasolicitare sau rănire. Opțiunile de tratament variază, dar de obicei includ odihnă, gheață și kinetoterapie. Chirurgia, injecțiile și terapia cu plasmă bogată în trombocite sunt metode mai noi care devin din ce în ce mai populare.

Chirurgia este adesea folosită ca ultimă soluție pentru tendinita care nu răspunde la alte tratamente. Scopul intervenției chirurgicale este de a îndepărta țesutul deteriorat și de a repara tendonul. Injecțiile, cum ar fi corticosteroizii sau plasma bogată în trombocite, pot fi, de asemenea, utilizate pentru a trata tendinita. Terapia cu plasmă bogată în trombocite implică prelevarea unei mostre de sânge și apoi injectarea acesteia în zona afectată.

Nu există o abordare unică pentru tratarea tendinitei. Discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament potrivite pentru dvs.

Stimulare cu ultrasunete și electrice

Tendinita este o afecțiune debilitantă care poate provoca dureri imense și poate interfera cu activitățile zilnice. Deși există multe metode de tratament disponibile, nu toate sunt eficiente. Ultrasunetele și stimularea electrică sunt două astfel de metode care s-au dovedit a fi utile în tratarea tendinitei.

Terapia cu ultrasunete folosește unde sonore pentru a crea căldură și pentru a crește fluxul de sânge în zona afectată. Acest lucru poate ajuta la reducerea durerii și a inflamației. Stimularea electrică trimite impulsuri electrice către mușchi și nervi pentru a ajuta la reducerea durerii. Această metodă este adesea folosită împreună cu alte forme de terapie fizică.

Atât ultrasunetele, cât și stimularea electrică s-au dovedit a fi eficiente în tratarea tendinitei. Cu toate acestea, aceste metode trebuie utilizate sub îndrumarea unui profesionist din domeniul sănătății.

Fizioterapie

Tendinita este o afecțiune frecventă care poate provoca durere și rigiditate. Există multe opțiuni de tratament diferite, dar nu toate sunt eficiente. Fizioterapia este un tratament care s-a dovedit a fi util pentru persoanele cu tendinită.

Fizioterapia implică exerciții și întinderi care ajută la îmbunătățirea amplitudinii de mișcare și a flexibilității. De asemenea, poate ajuta la reducerea durerii și a inflamației. Studiile au arătat că fizioterapia este un tratament eficient pentru tendinită și poate ajuta la îmbunătățirea calității vieții.

Tipuri de tendinită

Există mai multe tipuri de tendinită, fiecare cu un set unic de simptome și metode de tratament. Cel mai frecvent tip este tendinita lui Ahile, care se caracterizează prin durere și rigiditate la călcâi și gambe. Tratamentul tendinitei lui Ahile include de obicei o combinație de odihnă, gheață și terapie fizică.

Tendinita patelară este un alt tip comun de tendinită, caracterizată prin durere în partea din față a genunchiului. Tratamentul tendinitei rotuliene include, în general, exerciții de întărire și întindere. În unele cazuri, poate fi recomandată și o bretele de sprijin.

Cotul jucătorului de golf (epicondilita medială) este un alt tip de tendinită care provoacă durere în interiorul cotului. Metodele de tratament pentru cotul jucătorului de golf includ odihnă, gheață, kinetoterapie și, ocazional, intervenții chirurgicale.

În concluzie, există multe metode diferite care pot fi folosite pentru a trata tendinita. Unele metode, cum ar fi odihna și gheața, sunt mai eficiente decât altele. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a trata tendinita este să consultați un medic, astfel încât acesta să vă prescrie cel mai bun curs de tratament.