Liftingul facial este o procedura care ajuta foarte multe femei sa isi recapete tineretea fetei si aspectul luminos al acesteia. In urma acestei proceduri, fata va parea mult mai tanara si nu va avea un aspect operat. Pe masura trecerii anilor si datorita gravitatiei si expunerii prelungite la radiatiile ultraviolete, pielea poate capata un aspect imbatranit si neplacut.

Aceasta isi va pierde din elasticitate, tonusul muscular va fi mai scazut, iar tesutul adipos subcutanat se va subtia. In acest caz pielea nu va avea niciun fel de tonus, iar tenul va fi plin de riduri.

Chiar si forta gravitationala duce la lasarea pielii si se manifesta mai ales la pielea de la nivelul sprancenelor si al pometilor. Pentru a remedia aspectul neplacut al pielii lipsite de tonus se apeleaza la lifting facial si se parcurg astfel o serie de pasi.

Liftingul facial aduce o serie de avantaje pentru orice pacienta, incepand de la cresterea increderii in fortele proprii si in corpul sau, pana la redobandirea frumusetii si obtinerea unor rezultate pe termen lung. Exista mai multe tipuri de lifting facial, care se efectueaza in functie de zona in care se intervine si in functie de locurile in care se efectueaza inciziile.

De obicei inciziile se efectueaza in spatele si in fata urechilor, datorita faptului ca aceste zone sunt mai putin vizibile. Tipurile de lifting facial se impart in trei categorii: lifting facial profund, lifting de gat si mini lifting. Liftingul facial profund consta in intinderea muschilor faciali de la profunzimea pielii. Fiind o procedura mai complexa, aceasta necesita un timp de recuperare mai indelungat.

A doua procedura este liftingul de gat, care consta in inlaturarea pielii in exces din zona gatului. Inciziile se vor face in spatele urechilor, pentru a evita astfel crearea unui aspect neplacut al cicatricilor postoperatorii.

Cea dea treia varianta de lifting facial este mini liftingul. Acesta este adresat pacientilor cu probleme minore la nivelul pometilor si al zonei mandibulare. Procedura de mini lifting se realizeaza mai ales in cazul pacientilor care au mai efectuat si o alta operatie de facelift si se efectueaza cu scopul de a improspata sau de a da un efect de fine tuning la nivelul fetei.

Exista diverse tipuri de tehnici operatorii de lifting facial, in functie de profunzimea la care se va actiona la nivelul pielii. Exista lifting facial profund si lifting facial superficial. In functie de cat de profund este liftingul, perioada de recuperare va fi mai indelungata, iar tumefierea din zona fetei se va retrage dupa o perioada mai lunga de timp. De cele mai multe ori se recomanda alegerea variantei care duce la crearea unui aspect diferit al fetei si totodata este minim invaziva.

Conform studiilor, liftingurile adanci si cele superficiale prezinta rezultate asemanatoare si uneori acestea se combina si cu liposuctia in zona gatului. Scopul este acela de a transfera ulterior volumul de grasime extras, care poate sa ajute la conturarea volumului fetei. Procedura de lifting facial dureaza pana la trei ore, iar riscurile sunt reduse. In cazul liftingurilor profunde, procedura va dura pana la opt ore si se va efectua sub anestezie generala.

Exista mai multe tehnici de lifting facial, care difera in functie de zona in care se va actiona. Prima dintre aceasta este liftingul facial exclusiv in zona pielii. Aceasta este o procedura clasica si consta in plierea sau eliminarea tesuturilor adipoase ale pielii pentru a-i reda acestuia un aspect mai tanar. In prezent nu se mai foloseste atat de des aceasta varianta, deoarece au aparut si alte modalitati cu rezultate mai bune pe termen lung. O alta tehnica de lifting facial este liftingul facial SMAS (la nivelul sistemului musculo-aponevrotic superficial).

Pentru a afla mai multe informatii despre lifting facial pret va puteti programa la un consult la Clinica Zone Medical Estet, clinica estetica Bucuresti. In cel mai scurt timp veti putea planui pasii necesari pentru a va corecta imperfectiunile. Clinica Zone Medical Estet este coordonata de Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie estetica, Doctor în medicina si este locul in care puteti obtine in cel mai scurt timp toate informatiile de care aveti nevoie despre lifting facial pret.

Pentru programari consultatii ne puteți contacta la

Clinica Zone Medical Estet

Chirurgie Plastica – Estetica și ORL Bucuresti

Tel 0761640626