Atunci când doriți să achiziționați un nou costum medical, există mai mulți indicatori-cheie pe care puteți să îi utilizați pentru a alege întotdeauna cel mai potrivit costum, mai ales că în prezent există o gamă amplă de costume și uniforme medicale, salopete și halate, dar și o varietate de accesorii. La evaluarea unui costum medical, ar trebui să țineți cont de confort și de mobilitate, de funcționalitate, de material și tipul țesăturii, de preț, dar și de modalitatea de îngrijire și întreținere.

Confortul și mobilitatea pe care le asigură costumul medical

O componentă critică a costumelor medicale este dimensiunea precisă, deoarece dimensiunea asigură potrivirea perfectă și permite sau restricționează mișcarea pe parcursul zilei. Uniformele medicale sunt adesea purtate pe parcursul unei întregi ture. Pentru a beneficia de confort și mobilitate, optați pentru un costum medical cu o croială lejeră, fabricat dintr-un material ușor și elastic. Pe scurt, asigurați-vă că uniforma sau costumul se poate întinde ușor, este confortabilă și se potrivește precis. Noile costume și uniforme medicale sunt confecționate din țesături performante, care sunt elastice și ușoare, permițând o potrivire exactă, fără a compromite mobilitatea. De remarcat, totuși, că modelele elastice tind să fie mai puțin durabile și sunt, de asemenea, mai puțin capabile să facă față spălărilor la temperaturi înalte, în comparație cu uniformele care nu sunt elastice. De asemenea, potrivirea afectează confortul și mobilitatea.

Pentru a vă asigura că uniforma sau costumul vă oferă confortul de care aveți nevoie, optați pentru o croială lejeră, nici prea largă și nici prea strâmtă, asigurați-vă că uniforma vă permite să vă deplasați confortabil, să vă aplecați și să vă întindeți fără să vă expuneți și alegeți întotdeauna dimensiunea mai mare dacă vă situați între două dimensiuni. Costumele și uniformele medicale ar trebui să fie suficient de largi pentru a vă permite să vă mișcați confortabil, asta incluzând aplecare, ghemuire și întindere. Dacă optați pentru o salopetă, asigurați-vă că vă permite să faceți toate aceste mișcări, fără să simțiți niciun disconfort. Pantalonii ar trebui să fie cât mai ficși pe gleznă și ar trebui să fie suficient de lejeri pentru a vă putea mișca liber. De asemenea, pantalonii de costum sau de uniformă ar trebui să fie prevăzuți cu o talie elastică și cu un șnur pentru o potrivire reglabilă în talie.

Cum puteți alege dimensiunea corectă?

Pentru a alege întotdeauna dimensiunea potrivită, verificați croiala, verificați intervalul de dimensiuni și alegeți dimensiunea mai mare dacă vă situați între două dimensiuni. Cel mai recomandat este să achiziționați costume sau uniforme medicale de la o marcă locală, deoarece puteți opta pentru aceeași dimensiune pe care o purtați în mod normal la orice alt articol vestimentar. Dacă trebuie să comandați costume medicale pentru întreaga echipă, este important să verificați intervalul de mărimi pentru a vă asigura că veți primi toate dimensiunile de care aveți nevoie, în special dimensiunile mici și dimensiunile large.

În cele din urmă, un costum medical ar trebui să fie ergonomic și să vă permită să vă depozitați toate lucrurile esențiale. Caracteristicile sunt cele care vă ajută să beneficiați de confort pe parcursul întregii ture sau de abia să așteptați să vă dați jos costumul. Pe  scurt, acordați o atenție sporită buzunarelor, gulerului și decolteului, cusăturilor la mâneci și fermoarelor.