Trandafirii se numără printre cele mai îndrăgite flori din lume. Multe persoane asociază culoarea roșie a acestora cu iubirea pasională. Însă, aceste flori superbe ascund numeroase mesaje care ți-ar putea fi de folos în exprimarea sentimentelor față de persoanele dragi din viața ta.

Limbajul culorilor și rolul acestora în exprimarea sentimentelor

O dată ce afli înțelesul fiecărei culori, vei ști că superbele buchete din trandafiri transmit mai multe decât o pot face cuvintele.

Trandafirul roșu spune răspicat: Te iubesc

Acesta este cel mai cunoscut și cel mai des dăruit. Culoarea sa este asociată cu iubirea pasională, senzualitatea, atracția magnetică. Un trandafir roșu este la fel de expresiv ca un buchet imens de flori. Este un gest ideal făcut femeii iubite. Trandafirul roșu simbolizează iubirea universală.

Trandafirul alb, mesagerul celor mai candide sentimente

Trandafirul alb transmite iubirea pură, sinceră, inocentă. Este floarea care emană o stare de calm, liniște și pozitivism. Un buchet din trandafiri albi este darul destinat mamelor, surorilor sau bunicii. De asemenea, trandafirii albi pot fi incluși în aranjamente florale pentru evenimentele care marchează un nou început plin de speranță, precum: cununii, botezuri, aniversări.

Dacă sunt dăruiți în cadrul evenimentelor funerare, buchetele de trandafiri albi exprimă respect profund față de persoana pierdută, cât și un semn de rămas bun.

Trandafirul roz – admirație, recunoștință, inocență

Trandafirul roz se remarcă printr-o frumusețe delicată, care exprimă gingășie, feminitate și chiar rafinament. Cel mai adesea se regăsește în buchetul miresei, în combinație cu trandafirul alb, creând un contrast elegant.

Un buchet de trandafiri roz pastelat poate fi oferit unei mame care tocmai a născut. Trandafirii cu nuanțe mai intense de roz pot înlocui un ‘’mulțumesc’’ și pot fi dăruiți unui partener de afaceri sau șefei.

Trandafirul galben – prietenie

Se spune că această culoare semnifică gelozie. Însă, trandafirii galbeni sunt asimilați în același timp cu sentimentul de recunoștință și mulțumire, datorită culorii asociate soarelui. Trandafirul galben exprimă emoții calde și poate face cu succes obiectul unui gest față de o bună prietenă sau colegă de birou, fără să implicații romantice.

Trandafirul mov – dragoste trainică

Un buchet de trandafiri mov transmite dragostea la prima vedere sau iubire veșnică. Poate fi oferit iubitei la prima întâlnire sau soției pentru a marca aniversarea căsătoriei.

În același timp, movul și violetul sunt asociate doliului, iar în cazul anumitor popoare, trandafirii mov sunt dăruiți persoanei care a trecut printr-o pierdere.

Trandafirii portocalii – entuziasm

Specia de trandafir portocaliu există prin încrucișarea pigmenților trandafirului roșu cu cel galben. Astfel, împrumută atribute din simbolistica ambelor categorii: senzualitatea trandafirului roșu și optimismul trandafirului galben.

Trandafirii portocalii emana în mod clar veselie, entuziasm, dorință, optimism. Sunt multe cazuri în care aceștia sunt dăruiți la prima întâlnire sau unei femei pe care un domn dorește să o cucerească. Astfel, trandafirii portocalii ajung să câștige teren și înlocuiesc chiar clasicii trandafiri roșii.

Un buchet mix care include trandafiri portocalii și roșii va îmbunătăți starea de spirit a destinatarului.

Sfaturi de îngrijire a trandafirilor pentru a le prelungi viața

Dacă ai primit un buchet din trandafiri și dorești ca aceștia să îți încânte ochii cât mai mult timp, trebuie să ții cont de următoarele reguli de bază:

  • Taie frunzele care ajung în apă, deoarece acestea acumulează bacterii.
  • Elimină primul șir de petale.
  • Taie tulpina în sens oblic.
  • Schimbă apa o dată la 2-3 zile și adaugă o linguriță de zahăr.

Florile au un impact major asupra stării noastre de spirit dacă se află în proximitatea noastră, fie pe birou, fie pe măsuța din living. Florile îmbunătățesc sănătatea emoțională, iar un buchet pe care îl primim reduce anxietatea, agitația, starea de tristețe. Cel mai probabil experimentăm aceleași stări și în momentul în care noi suntem cei care oferim flori despre care știm că vor aduce un zâmbet de bucurie persoanei pe care o iubim.