Sărbătorile de iarnă ne prind pe toţi în magia pregătirilor şi a cadourilor, fiecare încercând să creeze cea mai plăcută, caldă şi feerică atmosferă de Crăciun. Este cea mai frumoasă perioadă din an, animată de bucuria celor mari şi mici, de vise şi dorinţe împlinite, de căldura căminului şi de dragostea familiei şi a prietenilor.

Cafeaua în prag de sărbătoare

Deşi este o băutură pe care o consumi zilnic, făcând astfel parte din viaţa ta, cafeaua te va provoca să o incluzi şi  în atmosfera de sărbătoare, alegând să o personalizezi şi pe ea în spiritul Crăciunului. Astfel te poţi aproviziona cu sortimente de cafea aromată cu unele dintre cele mai interesante gusturi, de la cele de vanilie, rom şi nuci, până la cele atât de inspirate, de măr copt şi scorţişoară. De asemenea, îţi poţi garnisi dulapul cu sortimente de sirop pentru cafea, fiind o modalitae foarte practică de a da un plus de originalitate ceştii tale de cafea şi de a puncta Crăciunul cu arome fascinante. Poţi jongla cu gusturile, oferind invitaţilor tăi la masa de Crăciun, cafele cu cele mai variate arome, de la cele de caramel, până la migdale, nuci, alune, cocos, unt de arahide, scorţişoară sau mentă.

Dulciuri cu iz de cafea

Cafeaua s-a constituit întotdeauna într-un ingredient de bază al reţetelor de prăjituri şi torturi, astfel că în prag de sărbători va fi folosită şi mai intens. Dacă obişnuieşti să îţi răsfeţi familia şi să îţi surprinzi prieteni cu prăjituri de casă, atunci cafeau şi siropurile  pentru cafea îţi vor fi de mare ajutor pentru a creiona gusturi şi texturi dintre cele mai interesante şi delicioase. Astfel, pentru a da un plus de savoare dulciurilor tale, alege să incluzi în reţete atât de apreciata cafea, dar şi siropurile destinate aromării acesteia. Reţetele în care pot fi incluse aromele şi texurile cafelei sunt foarte variate. Poţi alege să prepari un tort Tiramisu în care pişcoturile vor fi însiropate din belşug nu doar folosind cafea, ci şi siropuri cu diferite arome. De asemenea, în prag de sărbătoare poţi pregăti un tort al cărui blat nu va fi însiropat cu siropul clasic, ci cu un mix plăcut între cafea şi un sirop parfumat şi aromat. Dacă alegi să prepari ciocolată de casă, atunci siropuriule cu aromă de nuci, migdale, rom  sau caramnel, vor da plusul de originalitate de care ai nevoie. Pentru o ruladă de Crăciun ornată cu merişoare şi afine, vei alege o cremă de cacao, pe care o vei puncta plăcut folosind câteva picături de sirop pentru cafea. Vanilia este vedeta prăjiturilor, astfel că dacă alegi să prepari rulouri umplute cu cremă, nu ezita să le personalizezi cu aroma unică a siropului de vanilie, strecurat discret în textura fină şi plăcută a cremei. Lângă toate acestea, alege să înnobilezi masa de sărbătoare cu o cană aburindă de ciocolată caldă, pe care ai stropit-o generos cu picături aromate de sirop pentru cafea.