Încă din cele mai vechi timpuri omul îşi trata diverse afecţiuni ale organismului cu ajutorul plantelor. Culegând rădăcini pe care mai apoi le consuma crude sau fierte, gustând din plantele care se găseau în jurul lui, omul a descoperit treptat efectele benefice ale acestora. Putem spune că descoperirea efectelor benefice ale plantelor este la fel de importantă ca descoperirea modalităţii de a obţine focul. Astăzi, de multe ori, viaţa omului depinde de câteva pastile. Fără descoperirea efectelor benefice ale plantelor, ar fi fost imposibilă tratarea noastră astăzi, atât de rapidă şi de eficientă.

Salcâmul sau în latină ,,Robinia pseudoacacia” este un arbore care provine din America de Nord, creşte aproape oriunde, dar nu suportă solurile calcaroase, preferă lumina și este rezistent la secetă. În luna mai înfloreşte. Florile de salcâm sunt albe în formă de ciorchine și sunt comestibile, având un gust dulceag. Din aceste flori se poate face şi dulceaţă.

Dudul, în latină denumit ,,Morus”, este un arbore care îşi are originea în Asia. Creşte în zone temperate sau călduroase în Asia, Africa, America de Nord. Are o înălţime de 15 m. Înfloreşte tot în luna mai, la fel ca salcâmul. Tipurile de dud cele mai raspândite sunt cel alb cu provenienţa din China şi Japonia şi dudul negru, originar din Persia.

Ceaiul din flori de salcâm şi frunze de dud este eficient în tratarea arsurilor stomacale, dizolvă acidul gastric, astfel încât durerile specifice gastritei sau ulcerelor se atenuează. Pentru dispariţia completă a durerilor la nivelul stomacului, specialiştii recomandă consumul a 2-3 căni de ceai din flori de salcâm şi frunze de dud pe zi, timp de câteva săptămâni. Dacă aveți gastrită sau ulcer și aţi mâncat prăjeli sau aţi consumat băuturi carbogazoase, beţi şi o cană de ceai, astfel nu vor apărea acele dureri specifice gastritei sau ulcerului.

Pentru detoxifierea organismului, se poate face o cură de ceai din flori de salcâm şi frunze de dud timp de 2 săptămâni, timp în care organismul trebuie să primească numai mâncare sănătoasă.

Dacă vă luptați în ultima perioadă cu insomnii, nu trebuie să dați fuga la farmacie şi să luați o cutie de pastile, care ştim bine ca au şi efecte secundare. O cană din ceaiul din flori de salcâm şi frunze de dud este numai bună pentru această problemă. Florile de salcâm şi frunzele de dud acţionează la nivelul sistemului nervos, relaxându-vă.

În cazul în care aveţi o stare nevrotică de care nu puteţi scăpa, de asemenea este recomandat ceaiul din flori de salcâm şi frunze de dud. Florile de salcâm şi frunzele de dud sunt recunoscute pentru proprietăţile lor de calmare. După o cană de ceai vă veţi redobândi starea de linişte.

Dacă s-a abătut asupra dumneavoastră astenia de primăvară sau aveţi migrene, este bine să ştiți că ceaiul din flori de salcâm şi frunze de dud alungă oboseala și migrenele. O cană de ceai şi am scapat de migrene şi oboseală. În plus, ne-am şi hidratat!

Dacă suferiţi de depresie, aveţi momente când plângeţi pentru că vi se pare că cineva o să intre în camera dumneavostră, deşi nu e nimeni în casă ori aveţi un atac de panică, este recomandat să faceţi o cură de ceai din flori de salcâm şi frunze de dud, dar şi câteva plimbări în aer liber, care vă vor ajuta să evadaţi din ritmul cotidian.

Astăzi ceaiul de la ora 5 este ceaiul din flori de salcâm şi frunze de dud. Grăbiţi-vă să prindeţi cana de sănătate!