A venit vara și este cald. Dacă ești ca noi, vrei să arăți bine tot timpul – mai ales vara. Dar ce fel de machiaj este potrivit pentru zilele fierbinți de vară?

Iată câteva sfaturi de la specialiștii make up salon pentru a te asigura că machiajul tău rămâne la locul lui și arată mai bine ca niciodată, chiar și atunci când afară e sufocant:

  1. Alege un fond de ten non-gras. Un aspect dewy poate fi excelent dacă vrei să ai un look natural iarna, dar vara, îți recomandăm să alegi un fond de ten mat cu SPF încorporat. Acesta îți va menține pielea hidratată și, în același timp, o va proteja de daunele provocate de soare.
  2. Folosește crema de protecție solară pe față înainte de a aplica orice alt produs. Cel mai bun mod de a-ți proteja pielea împotriva daunelor provocate de soare este să folosești o cremă de protecție solară cu un SPF de cel puțin 30 în fiecare zi – chiar dacă nu ieși afară!
  3. Alege rujuri care au o culoare deschisă, dar o hidratare intensă. Nu vrei ca buzele tale să se usuce pe căldură!
  4. Folosește rimel waterproof. Un rimel care se prelinge nu este tocmai indicat pe căldură, la piscină sau dacă te prinde o ploaie torențială de vară.

Vara este momentul perfect pentru a lăsa să strălucească farmecul interior

Deși există multe tipuri diferite de produse de machiaj pe piață, nu toate sunt potrivite pentru zilele fierbinți de vară. Există unele produse care se pot topi și îți pot strica look-ul, așa că este important să știi ce machiaj va funcționa bine cu tipul tău de piele.

Fondul de ten lichid

Dacă ai pielea grasă sau vremea are un climat umed, atunci fondul de ten lichid s-ar putea să nu fie alegerea ta ideală. Uleiul din acest tip de fond de ten poate face ca acesta să se descompună ușor și să devină gras pe fața ta. De asemenea, are tendința de a aluneca în timpul lunilor fierbinți de vară, ceea ce poate lăsa dungi pe haine sau chiar poate provoca mici pete pe mobilă dacă nu ești atentă!

Fondul de ten pudră

Fondurile de ten pudră tind să fie mai potrivite pentru zilele călduroase de vară, deoarece tind să se usuce mai repede decât fondurile de ten lichide. Acest lucru înseamnă că este mai puțin probabil ca acestea să provoace erupții sau să înfundă porii din cauza producției excesive de ulei din glandele sudoripare în timpul activității fizice sau a altor activități care cresc nivelul temperaturii corpului (cum ar fi exercițiile fizice).

Cu toate acestea, fondurile de ten pudră tind, de asemenea, să fie mai dificil de aplicat uniform pe suprafețe mari, cum ar fi obrajii sau zonele de pe frunte, unde este nevoie de mai multă suprafață

Vrei să arăți frumoasă și proaspătă în acest sezon cald?

Alege un luciu de buze cu protecție SPF

Luciu de buze cu protecție SPF îți pot proteja buzele de arsurile solare, ceea ce înseamnă că vor rezista mai mult decât briliantele de buze obișnuite fără protecție SPF în acest sezon cald. Prin urmare, dacă este posibil, alege luciurile de buze cu protecție SPF ca produs de machiaj de zi cu zi pe timp de vară, deoarece are două scopuri: hidratare și protecție împotriva arsurilor solare!

Vara este sezonul distracției și al căldurii, dar poate fi și o provocare pentru rutina ta de machiaj. Soarele poate provoca daune serioase feței tale și, dacă nu ești atentă, aceste daune pot apărea sub formă de riduri, piele lăsată și decolorare. Iată câteva sfaturi pentru a vă păstra fața proaspătă din mai până în septembrie.

Machiaj pentru zilele fierbinți de vară

Primul lucru de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți machiajul pentru zilele călduroase de vară este dacă aveți sau nu nevoie de fond de ten. Dacă ieșiți la soare, dar nu plănuiți să stați afară suficient de mult timp pentru a vă arde sau deshidrata, atunci este posibil să puteți sări peste fond de ten. Dacă nu, atunci luați în considerare un fond de ten cu SPF care vă va proteja pielea, lăsând-o în același timp să respire.

Urmează: fardul de ochi! Fardul de ochi poate fi complicat vara, deoarece tinde să se încrețească ușor și să se estompeze în condiții de căldură – dar există modalități de a rezolva această problemă! Încearcă să folosești un primer înainte de a aplica orice fel de umbră; acest lucru te va ajuta să menții totul la locul lui pe tot parcursul zilei. O altă opțiune este să folosiți pudră liberă în loc de pudră presată – pudra liberă durează mai mult decât cea presată.