Întreaga imagine a proaspetei mirese va depinde de coafura pe care o alege. Stiliștii de la salonul de coafură Antica Studio îți oferă idei despre ce coafură să alegi pentru ziua nunții. Din acest motiv, viitoarele mirese nu trebuie să piardă timpul în căutarea coafurii ideale. Atunci când alegi coafura pentru ziua nunții, trebuie să ții cont nu numai de propriile preferințe, ci și de alte nuanțe precum stilul rochiei, culoarea părului, forma feței și chiar sezonul nunții. Cele mai norocoase sunt miresele de înălțime medie. Își pot permite aproape orice coafură și orice accesorii. Şuviţele care cad și stilul înalt sunt potrivite pentru ele. Experții recomandă atenția la tot felul de deschideri ale gâtului rochiei de mireasă.

Coafura potrivită miresei în funcție de forma feței

Atunci când aleg o coafură, miresele ar trebui să acorde atenție formei feței și sfaturilor stilistului de la salonul de coafură Bucuresti, la care apelează. Forma rotundă a feței permite un stil înalt, asimetric, cu bucle. Pentru proprietarele cu fețe alungite, sunt potrivite coafurile cu șuvițele ondulate care cad ușor peste umeri. Pentru cele cu o formă triunghiulară (îngustă în partea de sus, largă în partea de jos), stiliştii recomandă coafurile pe mai multe straturi. Dacă tipul feței este „triunghi inversat” (îngust în partea de jos, larg în partea de sus), ar trebui să acorde atenție coafurilor cu volum în zona gâtului sau dacă părul este de lungime medie, să fie lăsat liber. Tipul pătrat permite o coafură lejeră, cu bucle libere care cad peste umeri. Coafurile luxuriante, elegante, împletite ajurat sau buclele clasice sunt potrivite pentru miresele cu forma feței ovală.

Alegerea coafurii pentru mireasă în funcție de culoarea părului

În funcție de culoarea părului, se aleg nu doar coafurile în sine, ci și decorațiunile pentru ele. Un stil complicat, cu bucle mici, breton lung, diverse împletituri, decorate cu orice accesorii în miniatură, se vor potrivi mireselor cu părul deschis. Miresele blonde nu trebuie să realizeze coafuri cu mici accesorii strălucitoare, deoarece se pot pierde pe fundalul general. Însă, fetele cu părul blond ar trebui să folosească panglici, flori și agrafe. În ceea ce privește voalul, orice model care se potrivește cu imaginea, este potrivit pentru blonde.

Miresele cu părul întunecat sunt sfătuite să acorde atenție stilului cu elemente clare și mari. Voalurile netede, retro sunt alegeri ideale. Dacă mireasa preferă o coafură cu bucle ondulate, atunci acestea ar trebui să fie voluminoase și mari. Accesoriile de orice nuanțe deschise, flori proaspete, voaluri, panglici, ace de păr sunt potrivite pentru brunete. Cele mai norocoase mirese sunt cele cu părul roșu. Părul deja strălucitor nu necesită accesorii speciale. Li se recomandă o coafură simplă, fără bucle, poate fi o coadă grecească cu o panglică frumoasă sau bucle romantice cu efect de „păr ud”.

Detaliile mici și un voal alb scurt arată bine pe firele de păr roșu. Florile proaspete declanșează în mod favorabil frumusețea buclelor aurii. În acest caz, plantele pentru decorarea capului se pot suprapune sau potrivi în umbră cu buchetul miresei. Cu toate acestea, mirese cu părul roșu vor trebui să renunțe la bijuteriile din argint.