Multe scaune de masaj japoneze moderne vin astăzi cu caracteristici inovatoare suplimentare, cum ar fi: masaj cu role de 30 și 40 de spate, masaj cu role în picioare și gambe, poziție de gravitate zero, economie de spațiu la plierea scaunului, traiectorii de mișcare în formă de S și L a rolelor etc.

Iată 10 beneficii ale fotoliilor de masaj japonez și o recomandare masa de masaj, și anume Fujiiryoki JP-1100.

1.      Masaj L unic

O tehnologie revoluționară permite rolelor de masaj nu numai să maseze zona spatelui și gâtului, ci și să ajungă la fese și coapse. Te poți bucura și vei fi răsfățat cu un masaj liniștitor cu role de la cap până la fese și partea superioară a coapselor.

2.      Funcția Zero-G

Cea mai bună poziție de odihnă pentru corpul uman este „poziția culcat fără greutate”. Distribuind greutatea corporală pe întregul corp, eliberează presiunea din regiunea lombară. Spătarul poate fi reglat până la 128 de grade. Presiunea asupra corpurilor vertebrale și a discurilor intervertebrale scade, circulația sângelui este activată și tensiunea este atenuată pentru o lungă perioadă de timp. Efectul de masaj este promovat.

3.      Programe automate

Scaunele de masaj au programe automate pentru toată zona spatelui si zona gatului, partea superioara a spatelui si zona lombara.

4.      Masaj cu role și masaj de întindere

Rolele de masaj se deplasează în mod regulat în sus și în jos pe ambele părți ale coloanei vertebrale, întinzând și ameliorând coloana. Mișcările circulare și uniforme ale rolelor de masaj spre dreapta și stânga coloanei vertebrale ameliorează tensiunea musculară. Dacă se dorește, acestea pot fi oprite la un moment dat pentru a masa zonele musculare individuale într-o manieră concentrată.

5.      Masaj de frământare

În timpul masajului de frământare, mecanismul rolei se mișcă atât pe verticală, cât și pe orizontală. Masajul de frământare poate slăbi întărirea, întări mușchii și țesuturile și poate stimula circulația sângelui. Acest lucru te va ajuta să te odihnești și să te relaxezi mai repede.

6.      Masaj Shiatsu

„Shiatsu” este o formă de terapie corporală dezvoltată în Japonia și include un masaj cu presiune liniștitor și relaxant cu degetele, degetele mari sau palmele pe puncte individuale ale corpului. Presiunea ușoară ameliorează disconfortul și crește starea generală de bine.

7.      Masaj cu atingere

Tensiunea, care se datorează în mare parte lipsei de circulație a sângelui, este ameliorată cel mai bine printr-un masaj stimulant prin batere. Mișcarea este menită să imite slăbirea de către marginile mâinii. Acest lucru duce la ușurarea și relaxarea mușchilor spatelui.

8.      Masaj cu presiune de aer

Pernele de aer care lucrează individual și ritmic îți masează brațele, încheieturile, gambele și picioarele cu o presiune ușoară a aerului. Pernele de aer umflate și decongestionate provoacă o mișcare de pompare care creează reflexe musculare naturale. Deosebit de benefic în zona gambelor și picioarelor.

9.      Reflexologie

Umflarea și scăderea pernelor de aer stimulează zona reflexă a piciorului. Rolele de masaj masează și stimulează tălpile picioarelor, revitalizând picioarele obosite. Acest lucru favorizează circulația sângelui și relaxează.

10. Funcția de încălzire

Căldura are un efect deosebit de benefic asupra tensiunii musculare și favorizează relaxarea perfectă. În general, adăugarea de căldură intensifică orice tehnică de masaj ulterioară, pe măsură ce corpul se relaxează, iar mușchii devin și mai accesibili pentru efectele benefice ale masajului.